Wednesday, March 14, 2007

MIljøengelen SAS

Nå skal SAS være med på å dra miljølasset og har lansert et miljøprogram sammen med samferdselsministeren, regjeringen og gud-og-hver-mannsen (CO2 nøytrale reiser). Det er bare for oss passasjerer å betale frivillig (fra) 30 kroner ekstra når vi flyr - og alle pengene går til miljøvennlige samfunnsprosjekter som kompensasjon for utslippene "våre". Dette gjelder forresten kun på utenlandsreiser - for innenlandsreiser "spanderer" allerede SAS på oss (ikke akkurat frivillig tror jeg).

Snedig må jeg si - vi betaler for å bygge en miljøvennlig profil rundt SAS. Ser frem til den dagen da SAS overleverer sin store pott og slår seg på el casa og sier brom-brom for miljøet.

En annen snedig snillisstrategi har noen blomsterhandlere også. De gir 50 øre til frelsesarmeen (eller et annet veldedig tiltak) for hver pose kundene kjøper. Ja det er jo bare å legge på prisen med 50 øre det - så er man der. Ja da er en så snill atte.

Det er vel ikke tvil om at kommersielle tankerekker ligger bak. Markedsførings- og profilverdien for SAS for alle medieoppslagene som har vært og kommer er nok verdt mange, mange millioner - og mye mer enn (den noble) innsatsen de legger i det.

Men for all del, det er godt at det bidras der det trengs.

PS: Om de ikke hadde latt de flygende betale tror jeg SAS hadde fått denne avgiften selv midt i fleisen. SAS har vært skikkelig lure...

2 comments:

Anonymous said...

Bra tiltak av dem. Men de får jo hard konkurranse fra det nettstedet jeg skal sette opp for å selge billige Co2 kvoter via Internett. På http://www.reinAir.no får du samme Co2 kvoten for kun kr 15,-. Tror ikke slike gamle dinosaurer vil overleve i den nye konkurransen med lufta.

Hanso

Sylvisvas said...

ReinAir? Får assosiasjoner til julenissen - det er flyging med minimal CO2-utslipp. Denne konkurranse vinner du - god tur til nordpolen! :)

Besøkende