Wednesday, March 28, 2007

Bør vi snakke med fremmede?

I dag hentet jeg de nye skiene mine. Selvfølgelig var det en på trikkestoppen som syns skiene så veldig bra ut. Han var nok over 60 år, tannløs, med rullerøyk og relativt sluskete kledd. Han fortalte om sine påsker i Jotunheimen på ski. Han begynte visst litt smådeppa på tur til å få energien tilbake etter et par uker på tur. Vi (eller han da) ble pratende og han skulle på samme trikk som meg. Det var egentlig hyggelig å høre om hans opplevelser i fjellet.

Men. Så forteller han at han ble ranet tirsdag. For fire og et halvt tusen kroner (spurte ikke hvorfor han hadde så mye penger på seg, det er jo ikke min business). Han kom ut fra en bakgård, ikke sånn mørk en visstnok, og der traff han en som dro frem en svær kniv. Heldigvis hadde han greid å gjemme bort klokken sin, den hadde mer personlig verdi foruten at det var litt gull på den. Sa han. Så forteller han videre om gårsdagen. En mann hadde slått ned en dame han hadde på besøk. Som han igjen hadde ”stoppet”. Han var jo mann og kunne ikke la han slå henne. Egentlig gentleman, men begynte å føle at samtalen tok en litt feil retning. Han avsluttet med å si at han kom til å ta kontakt med noen utenfor politiets vegger (som for øvrig ikke gjorde noe som helst) for å ”ta seg av han”.

Da var heldigvis trikken på carl berner og han skulle av.

2 comments:

Anonymous said...

Høres ut som en knakende kjekk kar! Glad i natur'n og klar til å redde ei jomfru i nød anytime! Skjønner ikke hvorfor du er så skeptisk? Vi trenger flere som han her i samfunnet!

Når det er sagt - hva slags ski er det du har kjøpt??

Sylvisvas said...

Jeg krysser fingrene for at trikken krysser oss igjen . ;-)

Er et par rå telemarkski - får legge ut et par bilder av de i kveld.

så - hvem er du?

Besøkende