Tuesday, April 01, 2008

Miljøsyndeskalaen – peker den oppover eller nedover?

Etterspørselen etter papir faller og papirfabrikker blir lagt ned verden over – det gjelder ikke bare Norske Skog. Min første tanker er jo at dette er bra. Vi produserer mindre papir – og hogger ned mindre trær. Kanon.

Men for Norske Skog er det ikke bra.
For Norge ser det nok heller ikke så bra ut.

For å se utenfor vår lille boks – hva betyr dette for verden? Er det bra at etterspørselen etter papir faller? Er vi blitt mer miljøvennlige, bruker mindre papir og endelig blitt beviste forbrukere og bedrifter? Kan det være fordi vi faktisk har redusert vårt forbruk av emballasje, sender mer elektronisk fremfor i papir og lar kopimaskin/printer stå mer i ro enn for noen år siden? Eller er det fordi det velges annen type emballasje enn papir som miljøsvinet plast som gir en mer forlokkende innpakning (og kanskje billigere produksjon)? At vi fornyer pcer og mobiltefoner oftere enn før som gir mer bruk og kast – mer produksjon og frakt?

Er dette en positiv miljøutvikling eller forflytter vi oss bare et nytt steg opp på miljøsyndeskalaen?

2 comments:

Anonymous said...

Brann vinner ikke serien. Seriøst! Helstad var heldig i kampen mot FFK, men flaks holder ikke i lengden. Og Karadaş har kuse-hår på hodet. Nemlig.

Sylvisvas said...

Her er det grunn til flere kommentarer fra meg:

1. Jeg ser ikke helt sammenheng mellom din kommentar og blogginnlegget om miljø (tar forbehold om at jeg leser dårlig mellom linjene).

2. Kommentarer uten å synliggjøre sin identitet er feigt.

3. Selvfølgelig var han heldig. Spesielt det ene målet - så flaks at han greide å tråkle ballen forbi 3-4 staute forsvarsspillere og med hell treffe ballen slik at den går til side for keeper. Yeah right. Skal vi diskutere flaks i 1. serierunde tror jeg at vi heller skal fokusere på bartelaget.

Besøkende