Wednesday, June 20, 2007

Grillsesongen godt i gang

Endelig er våren på vei over i sommer. Varmere og lysere kvelder. Og ikke minst høysesong for grilling. Hva skal på grillen denne sommeren? Kanskje en ventepølse først, og etter hvert en sommerkotelett. Koteletten smaker jo best og er å foretrekke, dog enkelte foretrekker flere ventepølser og ikke er interessert i verken sommerkoteletter eller lammelår.

Det hele avhenger av hva en er sulten på, og hva som er tilgjengelig på markedet. Etterspørselen etter både pølser og koteletter øker kraftig på sommeren, da skal alle grille. Så spørs det om grillen holder koken, først eventuelt gjennom en ventepølse før sommerkoteletten.

Med det kjøttmarkedet vi har i dag er det ikke lett å si hva sommerkotelettene egentlig inneholder. Mange ser saftige og bra ut, men er de egentlig fulle av vann og salmonella? Eller er det ekte vare som ligger på grillen? Vi kjenner det kanskje på smaken etter en periode på grillen - kanskje ikke. Kanskje går det bra en stund før en senere bare blir kvalm og dårlig av hele koteletten. En viss risiko er det jo selvsagt med ventepølsen også, men forventningen er jo heller ikke så stor til denne.

2 comments:

Elisabeth said...

Men man må være på vakt mot kjøttet, det kan være feilmerkede varer fra Finland, fulle av uhumskheter...

Sylvisvas said...

Har liten erfaring med fisk kjøtt, men høres ut som de har gitt deg en og annen bismak.

Husk: alltid produksjonssteder med "svin på skogen"

Besøkende